Λαγουβάρδος: Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με κίνδυνο πλημμυρών την Τετάρτη 28/11/2022 Epirus News

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται την Τετάρτη που θα επηρεάσει με μεγάλα ύψη βροχής ένα μεγάλο τμήμα της χώρας και την Κρήτη. Μάλιστα, ο μετεωρολόγος, Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάδος προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της χώρας και καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο κ. Λαγουβάρδος επεσήμανε ότι «η μέρα που θέλει προσοχή είναι η Τετάρτη, γιατί, παρ' ότι θα ανέβει η θερμοκρασία λόγω της στροφής των ανέμων, φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική κακοκαιρία η οποία θα μας επηρεάσει, ένα δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό μετά το σημερινό, το οποίο θα είναι αρκετά βαθύ. Θα κατευθυνθεί από την Ιταλία προς ο Ιόνιο και θα φέρει βροχές και καταιγίδες σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας, με σχετικά μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές.

Θα δούμε τις λεπτομέρειες και αύριο για το πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία, αλλά είναι μια μέρα αρκετά επικίνδυνη». Όπως εξήγησε θα μπορούσε να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Πελοποννήσου, στην Αττική, σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρώτα θα επηρεαστούν τα νότια του νησιού και τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την Κρήτη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η εκτίμησή μας είναι ότι, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε αρκετές περιοχές τα ύψη βροχής θα είναι μεγάλα, επομένως χρειάζεται προσοχή». Πρόσθεσε δε: «Θα προσπαθήσουμε να δούμε την κίνηση αυτού του χαμηλού την Τρίτη, δηλαδή 24 ώρες πριν και φυσικά θα το παρακολουθούμε κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του».

Αναφερόμενος στο σημερινό βαρομετρικό χαμηλό, ο κ. Λαγουβάρδος επισήμανε ότι η ανατολική Κρήτη, αλλά και οι περιοχές των Δωδεκανήσων, θα έχουν έντονα φαινόμενα.
«Αναμένονται καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και στις παράκτιες περιοχές του νησιού, αλλά θα έχουμε βροχή και στα δυτικά και στο εσωτερικό των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων. Εκτιμώ ότι σε κάποιες περιοχές θα έχουμε βροχές που θα ξεπεράσουν συνολικά τα 30 – 40 χιλιοστά, δεν θα έχουμε κάτι απειλητικό δηλαδή, αλλά χρειάζεται προσοχή».

Αύριο Τρίτη θα έχουμε λιγότερα φαινόμενα, στην Κρήτη θα έχουμε κάποιους τοπικούς όμβρους. Θα πέσει η θερμοκρασία στους 15 – 16 βαθμούς και, όπως εκτίμησε ο κ. Λαγουβάρδος, η τρέχουσα κακοκαιρία είναι πιθανόν να φέρει κι άλλα χιόνια στον Ψηλορείτη και στα Λευκά Όρη.

Η θερμοκρασία θα ανέβει την Τετάρτη, λόγω των νοτιάδων, σε όλη τη χώρα και από την Πέμπτη και μετά, όπως σημείωσε, φαίνονται λίγες βροχές μόνο και πιο ήπιος καιρός και θερμοκρασιακά.

Πηγή: www.epirusnews.eu

ΥΠΟΙΚ: Αναστέλλονται για άλλα 2 χρόνια η εφαρμογή ...
Επιτροπή Αγώνα Λύγγου‐Γραμμενοχωρίων:”ΟΧΙ” στη μον...

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.odigosioanninon.gr/